ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ! ΟΙ 5 ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ!

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ! ΟΙ 5 ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ!

Πολλοί από εσάς έχετε βιώσει με το κατοικίδιο σας θέματα αλλεργίας, τροφικής, περιβαλλοντικής ή συνδυασμού κάτι που δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο καθώς λόγω του τοξικού περιβάλλοντος, των φαρμάκων, εμβολίων, των επεξεργασμένων τροφών, του στρες και των ορμονικών διαταραχών. Τριχόπτωση σκύλου και αλλεργίες, ένας καθημερινός εφιάλτης!

Ο οργανισμός βάλλεται συνεχώς, έχει συσσωρευμένες τοξίνες και φλεγμονές, δεν έχει τα απαραίτητα εφόδια για σωστή άμυνα και τα όργανά του δεν λειτουργούν όπως πρέπει, κοινώς έχει ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα. Κάπως έτσι οδηγείστε στον κτηνίατρο ο οποίος συνήθως θα σας προτείνει ακόμα πιο επεξεργασμένες τροφές και φάρμακα ώστε να “καταπολεμήσετε” την αλλεργία όπως αντισταμινικά, αντιβίωση και κορτιζόνη.

Αυτά όμως δεν έχουν σκοπό να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού, αλλά να την ξεγελάσουν ώστε προσωρινά ο οργανισμός να μειώσει τα συμπτώματα, να τα κρύψει, επιβαρύνοντας παράλληλα την γενικότερη υγεία του και έτσι τα προβλήματα εντείνονται και εσείς απελπίζεστε… Αν ο σκύλος σας έχει υποστεί μόλυνση λόγω της αλλεργίας τότε ναι σε λογικό βαθμό να λάβει κάποια φάρμακα πάντα ύστερα από συζήτηση με τον κτηνίατρο και παράλληλα να ξεκινήσετε στον σκύλο σας ισορροπημένη ωμή διατροφή ώστε να ενισχύσετε τον οργανισμό του και να απαλλαγεί οριστικά από τα συμπτώματα αλλεργίας.

Μερικά από τα συμπτώματα αλλεργίας είναι φαγούρα-κνησμός, τριχόπτωση σκύλου, σπυράκια, ξηροδερμία, κοκκινίλες (hotspots), γλείψιμο-δάγκωμα πατουσών και ποδιών, ξύσιμο αυτιών, αυξημένες εκκρίσεις σε μάτια και αυτιά, διάρροια σκύλου.

Αργά ή γρήγορα ξεκινώντας την ποιοτική BARF διατροφή ή το ισορροπημένο μαγειρευτό φαγητό, όλοι οι οργανισμοί καταφέρνουν να απαλλαγούν από τριχόπτωση σκύλου και αλλεργίες, πως γίνεται αυτό? Είναι απλό, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα κάτι που είναι πολύ δύσκολο με τις επεξεργασμένες ξηρές τροφές. Το 80% του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου είναι το πεπτικό του σύστημα, κάτι που σημαίνει πως αν εξασφαλίσουμε ένα υγιές πεπτικό σύστημα ενισχύεται αυτομάτως η άμυνα του οργανισμού ο οποίος μπαίνει αυτόματα σε διαδικασία αποτοξίνωσης.

Επιπλέον τα όργανα δεν ζορίζονται και λειτουργούν με φυσιολογικούς ρυθμούς, ομαλοποιείται η πέψη, αυξάνεται η λήψη θρεπτικών συστατικών και έτσι η αμυντική ικανότητα δυναμώνει. Για να γίνει αυτό χρειάζονται φυσικές και ποιοτικές τροφές, ω-3 λιπαρά οξέα πάντα σε ισορροπία με τα ω-6 λιπαρά οξέα για έλεγχο των φλεγμονών, προβιοτικά και συστατικά με αντιμυκητιακή, αντιπαρασιτική, αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, συστατικά που βρίσκουμε σε πλήρεις, ποιοτικές και ισορροπημένες BARF ή μαγειρεμένες τροφές για σκύλους.

Τι προκαλεί την τριχόπτωση του σκύλου και αλλεργίες;

Το να βλέπεις τον σκύλο σου να έχει τριχόπτωση  είναι σίγουρα πολύ ενοχλητικό για να το παρακολουθήσεις. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο σημαντικό κατά την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σκύλου, όπως αναφέρεται ιατρικά, είναι ο εντοπισμός της υποκείμενης αιτίας της τριχόπτωσης προκειμένου να εκπονηθεί ένα κατάλληλο σχέδιο θεραπείας. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τους 5 συνήθεις ενόχους τριχόπτωσης σε σκύλους που πρέπει να συζητηθούν με τον κτηνίατρο σας:

1. Αλλεργίες σκύλου

Οι αλλεργίες αποτελούν συχνή αιτία τριχόπτωσης σε σκύλους. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η γύρη, τους μύκητες και τα ακάρεα σκόνης ή λόγω παρασιτικών αιτιών όπως ψύλλων ή ακάρεων. Οι τροφικές αλλεργίες σκύλου είναι μια άλλη πιθανή αιτία της τριχόπτωσης. Τα τυπικά συμπτώματα μιας ανεπιθύμητης αλλεργικής αντίδρασης σκύλου περιλαμβάνουν φαγούρα με αποτέλεσμα υπερβολικό ξύσιμο, δάγκωμα και φυσικά τριχόπτωση σκύλου. Σε περίπτωση αλλεργιών στους ψύλλους, συνιστάται τα σκυλιά να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για τους ψύλλους ως τρόπο ελαχιστοποίησης των απειλών μιας πλήρους προσβολής από ψύλλους.

2. Μόλυνση ή προσβολή σκύλου

Μια προσβολή από παράσιτα όπως ψύλλοι, κρότωνες και ακάρεα (πχ ψώρα) είναι μια άλλη αιτία τριχόπτωσης σκύλου. Μαζί με την τριχόπτωση γύρω από τα αυτιά, τα μάτια, την κοιλιά και το στήθος, σημάδια που μπορεί να έχει η προσβολή από ακάρεα ή ψύλλους/κρότωνες περιλαμβάνουν φλεγμονή, κνησμό και ερυθρότητα. Βακτηριακές ή μυκητιακές λοιμώξεις, όπως στην περίπτωση του ringworm (που είναι στην πραγματικότητα ένας μύκητας), μπορούν επίσης να αποδοθούν στην τριχόπτωση σκύλων. Τα συμπτώματα του ringworm περιλαμβάνουν κυκλική ή ακανόνιστη τριχόπτωση σκύλου, φλεγμονή και μολυσμένες κρούστες.

3. Νόσος του Cushing σε σκύλους

Η υπεραδρενοκορτικοποίηση, επίσης γνωστή ως νόσος του Cushing, είναι μια κατάσταση που προκαλείται από την παρατεταμένη έκθεση του ιστού του σώματος σε υπερβολικά επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης. Τα συμπτώματα της νόσου του Cushing περιλαμβάνουν τριχόπτωση, σκουρόχρωμο δέρμα και ανάπτυξη σταμπών στην κοιλιακή περιοχή. Η νόσος του Cushing εμφανίζεται συνήθως σε μεσήλικες έως ηλικιωμένους σκύλους, αν και μπορεί επίσης να επηρεάσει σκύλους που χρησιμοποιούν υπερβολικά κορτικοστεροειδή φάρμακα.

4. Γενετική σκύλου

Υπάρχουν μερικές φυλές σκύλων που είναι πιο γενετικά επιρρεπείς στην τριχόπτωση από άλλες. Πρώτα υπάρχουν τα άτριχα σκυλιά που έχουν εκτραφεί για το χαρακτηριστικό όπως το Κινέζικο λοφιοφόρο, το Μεξικάνικο άτριχο (Xolo) και το American Hairless Terrier. Άλλες φυλές σκύλων, όπως οι Doberman Pinscher, Dachshund, Chihuahua, Italian Greyhound και Whippet, μερικές φορές πάσχουν από ανομοιογενή ή φαλάκρα στο εξωτερικό αυτί, στο στήθος, στην πλάτη, στο μηρό ή στον λαιμό.

5. Πληγές σημείων πίεσης σκύλου

Οι πληγές της πίεσης, που ονομάζονται επίσης έλκηθρο ή έλκη των δεκαδικών, είναι τοπικοί τραυματισμοί όπου οι αγκώνες του σκύλου ή άλλα σημεία οστικής πίεσης (γοφούς, γοφούς κ.λπ.) έρχονται σε επαφή τακτικά με σκληρές επιφάνειες. Αυτή η συνεχής πίεση και τριβή προκαλεί στο δέρμα κάλους, τριχόπτωση και μερικές φορές ρωγμές και αιμορραγία. Οι πληγές πίεσης είναι πιο συνηθισμένες σε μεγάλα σκυλιά, ειδικά μεγαλόσωμες φυλές σκύλου.

Αντιμετωπίστε ουσιαστικά την τριχόπτωση σκύλου και τις αλλεργίες διαβάζοντας και το αναλυτικό μας άρθρο για την ατοπική δερματίτιδα και την ολιστική της αντιμετώπιση!

Πηγές:

dogsnaturallymagazine.com

healthypets.mercola.com

petmd.com

Μοιράσου το άρθρο


προστέθηκε στο καλάθι σας.
Ταμείο