ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ! ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ!

ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ! ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ!

Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, πρέπει να αντιμετωπίζουν την έκθεση σε τοξίνες σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν τοξίνες στα τρόφιμα που τρώμε, στο νερό που πίνουμε και στον αέρα που αναπνέουμε. Δεν μπορούμε να τους ξεφύγουμε. Και, όπως εμείς, το συκώτι του σκύλου σας φιλτράρει τις τοξίνες από το αίμα του. Επειδή το συκώτι εργάζεται τόσο σκληρά για να εξαλείψει όλες αυτές τις τοξικές ουσίες… είναι πολύ ευαίσθητο σε σοβαρές βλάβες. Αλλά το γαϊδουράγκαθο για σκύλους μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην υποστήριξη του ήπατος και να το προστατεύσει από βλάβες. Αρχικά, ας δούμε τις αιτίες και τα σημάδια της ηπατικής βλάβης.

ΑΙΤΙΕΣ ΗΠΑΤΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΣΕ ΣΚΥΛΟΥΣ

Εδώ είναι μερικοί παράγοντες που προκαλούν ηπατική βλάβη…

 • Ιοί
 • Βακτήρια
 • Φάρμακα
 • Τοξίνες
 • Ελεύθερες ρίζες
 • Φλεγμονή

Η ηπατική νόσος είναι πιο συχνή στους σκύλους από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ορισμένες ράτσες σκύλων είναι πιο επιρρεπείς σε ηπατική νόσο λόγω της γενετικής δυσκολίας στην έκκριση χαλκού. Ανάμεσά τους είναι τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ, οι Δαλματοί και οι Μεγάλοι Δανοί.

ΣΗΜΑΔΙΑ ΗΠΑΤΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ Ή ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΣΚΥΛΟΥΣ

Παρακολουθήστε τον σκύλο σας για…

 • Απώλεια όρεξης
 • Λήθαργο
 • Ίκτερο
 • Σκούρα ούρα
 • Χλωμά ούλα
 • Ξαφνική ανεξήγητη απώλεια βάρους

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ!

Το συκώτι του σκύλου σας επιβαρύνεται περισσότερο από κάθε όργανο από τοξίνες, φάρμακα, χημικά, συντηρητικά, εμβόλια. Θωρακίστε το με τα εξειδικευμένα προϊόντα διατροφής μας!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MILK THISTLE (ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ)

Το Milk Thistle είναι ένα λουλούδι της οικογένειας Aster. Είναι εγγενές στις μεσογειακές περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει το γαϊδουράγκαθο για ιατρικούς σκοπούς για περισσότερα από 2000 χρόνια… ειδικά τις ρίζες και τους σπόρους του. Η συμβατική ιατρική δέχεται το γαϊδουράγκαθο ως ένα από τα λίγα βότανα με φαρμακευτική αξία.

Υπάρχουν τρεις σημαντικές χημικές ουσίες που απομονώνονται από το γαϊδουράγκαθο…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ

 • Σιλυχριστίνη
 • Σιλυδιανίνη
 • Σιλυμπίνη

Μαζί, αυτές οι τρεις ουσίες είναι γνωστές ως σιλυμαρίνη.

Οι άνθρωποι συνήθως χρησιμοποιούν το γαϊδουράγκαθο ως τονωτικό του ήπατος. Και η σιλυμαρίνη μπορεί να βοηθήσει σκύλους και άλλα κατοικίδια με…

 • Ηπατική ή νεφρική βλάβη
 • Ηπατίτιδα
 • Ίκτερο
 • Λεπτοσπείρωση
 • Ανάρρωση από παρβοϊό

Προστατέψτε το συκώτι του σκύλου σας με γαϊδουράγκαθο

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ

Έρευνες δείχνουν ότι το εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και την αποκατάσταση της ηπατικής βλάβης.

ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΩΣ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ

Το γαϊδουράγκαθο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά μας προστατεύουν από τις χημικές ουσίες στο σώμα μας που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Η έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες μπορεί να αυξήσει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Και οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά στα κύτταρά μας. Αυτό ονομάζεται οξειδωτικό στρες και μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση και χρόνιες ασθένειες όπως η αρθρίτιδα… ή ακόμα και ο καρκίνος.

Το γαϊδουράγκαθο προστατεύει το συκώτι από το επιβλαβές οξειδωτικό στρες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η αντιοξειδωτική ικανότητα του γαϊδουράγκαθου θα μπορούσε να ανακουφίσει την τοξικότητα καθώς και να βελτιώσει τα αποτελέσματα ενός φαρμάκου για την κολπική μαρμαρυγή σε σκύλους.

ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Πολλά φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή και συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορούν να βλάψουν το συκώτι…ειδικά σε αρκετά μεγάλες δόσεις ή για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το γαϊδουράγκαθο μπορεί να αποτρέψει ή να μειώσει τη βλάβη του ήπατος που προκαλείται από φάρμακα. Εάν δίνετε στον σκύλο σας φάρμακα, το γαϊδουράγκαθο θα σας βοηθήσει να ξεπλύνετε τις χημικές ουσίες και τις τοξίνες.

Το γαϊδουράγκαθο μπορεί επίσης να βοηθήσει το συκώτι να εξαλείψει την τοξικότητα των βαρέων μετάλλων. Αυτό σημαίνει ότι το γαϊδουράγκαθο μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη μετά από εμβολιασμούς που περιέχουν υδράργυρο (thimerosal) ή αλουμίνιο (συχνά και τα δύο).

ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΚΥΛΟΥ

Για την καταπολέμηση των αλλεργιογόνων, το σώμα παράγει ισταμίνη. Το συκώτι παίζει ρόλο σε αυτή τη διαδικασία… αφαιρεί την ισταμίνη από το σώμα. Αλλά αν το συκώτι του σκύλου σας είναι εξασθενημένο, δεν μπορεί να διασπάσει τις τοξίνες.

Εάν το ήπαρ είναι φραγμένο με τοξίνες και συσσωρεύονται ισταμίνες στο σώμα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με τον Mark Richardson στο άρθρο του The True Cause of Allergies – It’s In The Liver…

«Το συκώτι πρέπει να επεξεργάζεται τις τοξίνες και όταν δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του τις αποθηκεύει. Εάν τις αποθηκεύει, παράγει επιπλέον ισταμίνες για να προστατευτεί. Εάν υπάρχει αλλεργιογόνο, ο εγκέφαλος στέλνει ένα μήνυμα. «Στείλτε λίγες ισταμίνες! Νομίζω ότι υπάρχει εισβολέας!!» και το συκώτι προχωρά. Απελευθερώνει πάρα πολλές, και έχετε την αλλεργική απόκριση – κνίδωση, άσθμα, φτάρνισμα, κ.λπ. Καθαρίστε το συκώτι και ίσως… θα απαλλαγείτε από αλλεργίες/άσθμα».

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ

Εδώ είναι μερικά άλλα πράγματα που μπορεί να βοηθήσει το γαϊδουράγκαθο…

ΝΕΦΡΙΚΗ ΝΟΣΟΣ

Η σιλυμαρίνη έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την νεφρική τοξικότητα που προκαλείται από φάρμακα που οδηγεί σε νεφρική ανεπάρκεια σε σκύλους.

ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΤΙΔΑ

Η παγκρεατίτιδα είναι συχνή στους σκύλους. Το γαϊδουράγκαθο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της παγκρεατίτιδας.

ΠΑΡΑΣΙΤΟ GIARDIA

Το γαϊδουράγκαθο έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από λοιμώξεις giardia σε σκύλους.

ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Όταν δίνετε γαϊδουράγκαθο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα… οι σκύλοι που πάσχουν από διαβήτη χρειάζονται λιγότερη ινσουλίνη από ό,τι θα είχαν διαφορετικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακολουθήστε προσεκτικά τη γλυκόζη στο αίμα του σκύλου σας και ελέγξτε τον κτηνίατρό σας πριν μειώσετε τη δόση ινσουλίνης του σκύλου σας!

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ

Το γαϊδουράγκαθο δεν είναι προληπτικό ή “για κάθε περίπτωση” βότανο. Χρησιμοποιείται καλύτερα για τον καθαρισμό του ήπατος μετά από έκθεση σε τοξίνες ή ως θεραπεία για ηπατική βλάβη.

Το γαϊδουράγκαθο διεγείρει την ανάπτυξη νέων ηπατικών κυττάρων για να αντικαταστήσει αυτά που είναι νεκρά ή πεθαίνουν. Και βοηθά στην προστασία από τις τοξίνες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω βλάβη.

Το γαϊδουράγκαθο έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται όπως χρειάζεται. Οι βοτανολόγοι Mary Wulff και Greg Tilford εξηγούν στο Herbs for Pets: The Natural Way to Enhance of Pet’s Life.

«Παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που έχει δημιουργηθεί για αυτό το «θαυματουργό βότανο». Το γαϊδουράγκαθο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως καθημερινό συμπλήρωμα διατροφής. Το γαϊδουράγκαθο είναι ένα φάρμακο που προορίζεται καλύτερα για καταστάσεις στις οποίες το συκώτι βρίσκεται ήδη υπό μη φυσιολογικό στρες».

Αυτό σημαίνει ότι το γαϊδουράγκαθο είναι καλύτερο να δίνεται για 3-6 εβδομάδες ακολουθούμενο από ένα διάλειμμα 1-3 εβδομάδων.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μη δίνετε γαϊδουράγκαθο σε σκύλους που κυοφορούν και θηλάζουν.

ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ, ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Το συνηθισμένο συνιστώμενο εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου περιέχει 70 έως 80 τοις εκατό σιλυμαρίνη. Κάθε εκχύλισμα πρέπει να φέρει ετικέτα με το ποσοστό σιλυμαρίνης.

Για το βάμμα, δώστε μια αρχική δόση 1/4 κουταλάκι του γλυκού ανά 9 κιλά σωματικού βάρους την ημέρα, χωρισμένη σε 2 έως 4 ίσες δόσεις. Εάν χρησιμοποιείτε σκόνη, δώστε 2-5 mg ανά 0,5 κιλό σωματικού βάρους, 2 έως 3 φορές την ημέρα.

Πηγή: https://www.dogsnaturallymagazine.com/milk-thistle-for-your-dog

Μοιράσου το άρθρο


προστέθηκε στο καλάθι σας.
Ταμείο