ΝΟΣΟΣ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΣΕ ΣΚΥΛΟΥΣ! ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ!

ΝΟΣΟΣ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΣΕ ΣΚΥΛΟΥΣ! ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ!

Γνωρίζατε ότι το κουτσό, το άγχος, η μειωμένη όρεξη και ακόμη και η διάρροια μπορεί να είναι σημάδια πόνου στην πλάτη σε σκύλους;

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα σημάδια μπορεί επίσης να σημαίνουν κάτι άλλο. Πώς θα καταλάβετε τότε εάν πρόκειται για διάστρεμμα μυών ή για κάτι πιο σοβαρό, όπως η νόσος του μεσοσπονδύλιου δίσκου, ή αλλιώς δισκοπάθεια σκύλου (IVDD);

Και αν είναι Νόσος μεσοσπονδύλιου δίσκου, τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΣΟΣ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ (ΔΙΣΚΟΠΑΘΕΙΑ) ΣΚΥΛΟΥ

Καθώς οι σκύλοι γερνούν, μπορούν να αναπτύξουν νόσο του μεσοσπονδύλιου δίσκου (IVDD). Η νόσος του μεσοσπονδύλιου δίσκου (IVDD) είναι ένας τύπος πόνου στην πλάτη των σκύλων. Πιο συγκεκριμένα, το IVDD είναι μια πάθηση της σπονδυλικής στήλης που μπορεί να εμποδίσει την κινητικότητα του σκύλου σας.

Αν και είναι πιο συνηθισμένο σε μικρόσωμους σκύλους, το IVDD συμβαίνει και σε μεγαλόσωμα σκυλιά.

Η Νόσος Μεσοσπονδύλιου Δίσκου σκύλου αναπτύσσεται όταν ο χόνδρος μεταξύ των δίσκων της σπονδυλικής στήλης αρχίζει να φθείρεται. Ο δίσκος μετατοπίζεται και ασκεί πίεση στο νωτιαίο μυελό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακραίο πόνο και ακόμη και παράλυση σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τα παχύσαρκα σκυλιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στη νόσο μεσοσπονδύλιου δίκου, αλλά ορισμένες ράτσες είναι επίσης πιο πιθανό να το νοσήσουν από άλλες. Οι πιο συχνά επηρεασμένες ράτσες περιλαμβάνουν Dachshunds, Beagles, Corgis και άλλα μικρόσωμα σκυλιά. Μεταξύ των μεγαλόσωμων φυλών, είναι πιο κοινό σε Γερμανούς Ποιμενικούς, Λαμπραντόρ και Ντόμπερμαν.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΝΟΣΟΥ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ

Μπορεί να είναι δύσκολο να πει κανείς πότε ένας σκύλος έχει πόνο στην πλάτη. Μερικές φορές τα σημάδια του πόνου στην πλάτη στα σκυλιά είναι πολύ λεπτά, επομένως πρέπει να προσέχετε τη γλώσσα του σώματος του σκύλου σας. Εάν πιστεύετε ότι ο σκύλος σας μπορεί να πάσχει από IVDD, προσέξτε τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Μειωμένη όρεξη και δραστηριότητα
 • Αδυναμία ή μειωμένη κινητικότητα των άκρων
 • Σκυψιμο πίσω
 • Ακράτεια
 • Απροθυμία να μετακινήσει ο σκύλος το κεφάλι και το λαιμό
 • Αυξημένο άγχος
 • Τρέμουλο
 • Συχνή κατάρρευση
 • Σύρσιμο των ποδιών του σκύλου κατά το περπάτημα

ΜΕΙΩΣΤΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΦΥΣΙΚΑ!

Με την δύναμη των ευεργετικών πράσινων χειλικών μυδιών σε τροφές και συμπληρώματα. Με μερικά κλικ στην πόρτα σας ή παραλαβή από το φυσικό μας κατάστημα!

ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ

Όταν ο κτηνίατρός σας διαγνώσει τον σκύλο σας με νόσο μεσοσπονδύλιου δίσκου, μπορεί να συνταγογραφήσει παυσίπονα. Αλλά φάρμακα όπως τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη (ΜΣΑΦ) μπορεί να είναι επιβλαβή για τον σκύλο σας.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι κτηνίατροι μπορεί να προτείνουν χειρουργική επέμβαση. Εάν ο σκύλος σας δεν μπορεί να περπατήσει ή να κινηθεί χωρίς πόνο, η σύνδεση από τον εγκέφαλο με το σώμα θα μπορούσε να διακυβευτεί σοβαρά. Αυτό συμβαίνει επίσης εάν έχει χάσει την αίσθηση βαθύ πόνου. Δυστυχώς, σε αυτές τις ακραίες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για την επανασύνδεση του εγκεφάλου και του σώματος.

Αλλά για λιγότερο ακραίες περιπτώσεις, υπάρχουν φυσικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάρρωση του σκύλου σας.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΝΟΣΟ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΦΥΣΙΚΑ

Εάν ο σκύλος σας αντιμετωπίζει IVDD, υπάρχουν μερικές ολιστικές επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

1. Φυσικοθεραπεία

Όποιος έχει υποβληθεί σε φυσικοθεραπεία ξέρει πόσο επιτυχημένη μπορεί να είναι. Η φυσικοθεραπεία είναι χρήσιμη μετά από ατυχήματα ή τραυματισμούς. Μπορεί επίσης να βοηθήσει μετά από συμβατική θεραπεία στην αποκατάσταση του σκύλου σας. Συχνά, ωφελεί τα κατοικίδια με τον ίδιο τρόπο που ωφελεί τους ανθρώπους.

Υπάρχουν μερικές ασκήσεις φυσικοθεραπείας που βοηθούν με τη νόσο μεσοσπονδύλιου δίσκου σκύλου (και τον γενικό πόνο στην πλάτη σε σκύλους). Ίσως να μπορείτε να κάνετε αυτές τις ασκήσεις με το κατοικίδιο ζώο σας στο σπίτι … αλλά φροντίστε πάντα να προσέχετε για σημάδια δυσφορίας.

Επιβεβαιώστε ποιες ασκήσεις μπορεί να κάνει το κατοικίδιό σας με τον κτηνίατρό σας. Ακόμα καλύτερα … συνεργαστείτε με έναν εκπαιδευμένο κτηνίατρο φυσιοθεραπευτή ή κτηνιατρικό κέντρο αποκατάστασης. Η ικανότητα του σκύλου σας να κάνει αυτές τις ασκήσεις θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

ΜΑΣΑΖ ΓΙΑ ΝΟΣΟ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΣΚΥΛΟΥ

Οι μύες που περιβάλλουν το νωτιαίο μυελό μπορεί να εξασθενήσουν και να σπάσουν σε σκύλους με IVDD. Ένα ελαφρύ μασάζ θα απαλύνει τους σπασμούς και την ενόχληση. Φροντίστε όμως να είστε ευγενικοί! Δεν θέλετε να πιέσετε μια κήλη δίσκου.

Τρίψτε τους μύες που περιβάλλουν τη σπονδυλική στήλη με κυκλικές κινήσεις. Εάν το κατοικίδιό σας φωνάζει σε οποιοδήποτε σημείο της διαδικασίας, πονάει. Σημειώστε νοερά την τρυφερή περιοχή και προχωρήστε. Μπορεί επίσης να θέλετε να ζητήσετε από έναν θεραπευτή μασάζ ζώων να εργαστεί στον σκύλο σας.

ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΝΟΣΟ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΣΚΥΛΟΥ

Δέστε ένα σωσίβιο στο σκύλο σας και τοποθετήστε το στο νερό. Μπορεί στην αρχή να μην του αρέσει αυτή η ιδέα… αλλά θα την δεχτεί όταν παρατηρήσει πόσο αβαρείς αισθάνονται οι αρθρώσεις του.

Όταν βυθίζονται στο νερό, τα σκυλιά μπορούν να κινήσουν τις αρθρώσεις τους με λιγότερη πίεση. Κρατήστε το σκυλί σας από την κοιλιά ή το πάνω μέρος του στήθους ώστε να μπορεί να κινείται και να περιστρέφει τα κάτω άκρα του με μια κίνηση κολύμβησης.

Σημείωση: Μην αφήνετε ποτέ το κατοικίδιό σας σε πισίνα μόνο του!

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΗ

Αγοράστε μια φουσκωτή μπάλα γυμναστικής και βάλτε το κατοικίδιο ζώο σας από πάνω με την μπάλα να ακουμπάει στο στομάχι του. Τοποθετήστε τα χέρια σας και στις δύο πλευρές του κατοικίδιου ζώου σας για να μην γλιστρήσει από την μπάλα. Ταυτόχρονα, κυλήστε απαλά την μπάλα από τη μία πλευρά στην άλλη.

Το κατοικίδιο ζώο σας θα τεντώσει τα δάχτυλα των ποδιών του με την ελπίδα να φτάσει στο πάτωμα και θα τεντώσει τα άκρα του στη διαδικασία. Θα ενισχύσει επίσης τον κορμό του χρησιμοποιώντας αυτούς τους μύες για να παραμείνει ισορροπημένος στην μπάλα.

2. ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΣΚΥΛΟΥ ΜΕ ΝΟΣΟ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ

Ο βελονισμός βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου που σχετίζονται με το IVDD. Διεγείρει κατεστραμμένα νεύρα και μύες, βελτιώνοντας την κυκλοφορία. Για τη νόσο μεσοσπονδύλιου δίσκου σκύλου, οι βελόνες πηγαίνουν στην κορυφή της σπονδυλικής στήλης μεταξύ των ώμων και πάνω από τη λεκάνη.

Αυτή μπορεί να είναι μια τόσο χαλαρωτική διαδικασία που ο σκύλος σας μπορεί ακόμη και να αποκοιμηθεί. Οι ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν τα ακριβή οφέλη του βελονισμού για τη νόσο μεσοσπονδύλιου δίσκου σκύλου. Αλλά μέχρι στιγμής οι μελέτες έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα.

ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΣΚΥΛΟΥ

Ο ηλεκτροβελονισμός (EAP) είναι μια πιο πρόσφατη ολιστική θεραπεία νόσου μεσοσπονδύλιου δίσκου σκύλου. Με το EAP, ένα μηχάνημα στέλνει μικρούς ηλεκτρικούς παλμούς μέσω των βελόνων στους μύες. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το EAP είναι πιο αποτελεσματικό από τη χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία της νόσου μεσοσπονδύλιου δίσκου.

Να θυμάστε ότι μόνο οι εξουσιοδοτημένοι κτηνίατροι πρέπει να παρέχουν βελονισμό και ηλεκτροβελονισμό.

3. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΕ ΝΟΣΟ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ

Υπάρχουν δύο κύρια συμπληρώματα που συνιστώνται για σκύλους με νόσο μεσοσπονδύλιου δίσκου: κουρκουμάς και ωμέγα-3 λιπαρά!

Βρίσκεστε μερικά κλικ ή 1 τηλέφωνο μακριά από ποιοτικά συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν σημαντικά να μειωθεί η φλεγμονή στον οργανισμό του σκύλου σας! Δείτε τα παρακάτω:

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Ο κουρκουμάς είναι δημοφιλής μεταξύ των ζώων και των ανθρώπων που υποφέρουν από χρόνιο πόνο στις αρθρώσεις. Η έρευνα δείχνει ότι μειώνει τη φλεγμονή – μια κύρια αιτία πόνου στις αρθρώσεις. Είναι επίσης καλό για την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου (η οποία επίσης επιδεινώνεται με την ηλικία).

Η δραστική ουσία του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη. Όταν ψάχνετε για ένα συμπλήρωμα, βρείτε ένα υψηλής ποιότητας φυσικό προϊόν. Οι συνθετικές κουρκουμίνες δεν θα είναι υδατοδιαλυτές.

Προσοχή: Δεν ανέχονται όλοι οι σκύλοι τον κουρκουμά. Είναι μια τροφή που ζεσταίνει, οπότε αν ο σκύλος σας φαίνεται να είναι ζεστός τις περισσότερες φορές (πχ κοιμάται σε δροσερό πάτωμα), ο κουρκουμάς μπορεί να μην είναι για αυτόν. Ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και των φαρμάκων για τον διαβήτη. Μπορεί επίσης να επηρεάσει ορισμένες θεραπείες χημειοθεραπείας. Επομένως, εάν ο σκύλος σας παίρνει κάποια φάρμακα, συμβουλευτείτε τον ολιστικό κτηνίατρό σας πριν προσθέσετε κουρκουμά στη διατροφή του.

Ο κουρκουμάς είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός εάν χορηγηθεί στον σκύλο σας ως χρυσή πάστα κουρκουμά για σκύλους (golden paste)!

ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Τα ωμέγα-3 λιπαρά προσφέρουν παρόμοια αντιφλεγμονώδη οφέλη. Τα ωμέγα-3 λιπαρά βοηθούν στην υποστήριξη και στη βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων, της υγείας της καρδιάς και της ανάπτυξης του εγκεφάλου.

Η έρευνα δείχνει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση και στη μείωση των επιπτώσεων της αρθρίτιδας στους σκύλους. Αλλά μην επιλέξετε οποιοδήποτε μπουκάλι ιχθυέλαιου. Τα περισσότερα είναι χαμηλότερης ποιότητας και ενδέχεται να περιέχουν τοξίνες και βαρέα μέταλλα. Επειδή το λάδι σολομού είναι ευάλωτο στην οξείδωση με το που ανοιχτεί η συσκευασία προτείνεται να δίνετε στον σκύλο σας και ποιοτικές και βιολογικά κατάλληλες τροφές που περιέχουν και ψάρι, ιδανικά μικρόσωμα ψάρια ή μπακαλιάρο.

Αυτά περιέχουν λιγότερες τοξίνες και μέταλλα. Μια καλή επίσης επιλογή συμπληρώματος διατροφής σκύλου με αντιφλεγμονώδη δράση και άλλα σημαντικά οφέλη κυρίως αντιοξειδωτικά είναι το kelp (φύκια). Χρειάζεται όμως να δίνεται με σύνεση ειδικά αν ο σκύλος έχει θέμα με την λειτουργία του θυροειδή του αδένα.

Τα πράσινα χειλικά μύδια είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών με σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση. Καλλιεργούνται βιώσιμα και είναι πιο βιοδιαθέσιμα από το ιχθυέλαιο. Παρέχουν περισσότερα υγιή λίπη από το φυτοπλαγκτόν. Και τα πράσινα χειλικά μύδια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή υπεροξειδικής δισμουτάσης (SOD). Αυτό το αντιοξειδωτικό ονομάζεται ακόμη και «βασιλιάς των αντιοξειδωτικών» λόγω των πλεονεκτημάτων του.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΧΕΙΛΙΚΑ ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΣΚΥΛΟΥΣ

Μια μελέτη έδειξε ότι η σκόνη από πράσινα χειλικά μύδια βελτίωσε σημαντικά τον πόνο στις αρθρώσεις, το πρήξιμο και την ερεθισμό των σκύλων. Στην πραγματικότητα, τα πράσινα χειλικά μύδια διαχειρίζονται τη φλεγμονή καθώς και τα ΜΣΑΦ (κορτιζόνη). Αλλά δεν έχουν τις επιβλαβείς παρενέργειές τους.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ολόκληρη η λυοφιλοποιημένη σκόνη από πράσινα χειλικά μύδια «μπορεί να δράσει συνεργικά για να μειώσει τη φλεγμονή και τον πόνο, για να περιορίσει τον περαιτέρω εκφυλισμό του χόνδρου». Οι ερευνητές προτείνουν επίσης ότι η σκόνη από πράσινα χειλικά μύδια μπορεί να βοηθήσει στην αναγέννηση του κατεστραμμένου χόνδρου και του αρθρικού υγρού.

Βρήκαν επίσης ένα πρόσθετο όφελος: Τα πράσινα χειλικά μύδια μπορούν να μειώσουν τον γαστρεντερικό ερεθισμό από τη μακροχρόνια χρήση αντιφλεμονώδων φαρμάκων (ΜΣΑΦ).

Μια Φινλανδική μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι συνέκρινε η σκόνη από πράσινα χειλικά μύδια με την καρπροφαίνη για σκύλους. Οι ερευνητές βρήκαν ότι ήταν μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τη διαχείριση της αρθρίτιδας, χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειες του φαρμάκου.

Τα πράσινα χειλικά μύδια περιέχουν τα λιπαρά οξέα EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και DHA (εικοσιδυοεξανοϊκό οξύ). Αυτά τα δύο λιπαρά οξέα βοηθούν στη διαχείριση της φλεγμονής. Παρόλο που το EPA και το DHA βρίσκονται στο ιχθυέλαιο… το ιχθυέλαιο είναι ασταθές και μπορεί να οξειδωθεί πολύ γρήγορα. Το οξειδωμένο ιχθυέλαιο είναι χειρότερο από το μηδενικό ιχθυέλαιο. Έτσι, η σκόνη από πράσινα χειλικά μύδια προσφέρει μια ασφαλέστερη και πιο βολική πηγή αυτών των πολύτιμων λιπαρών οξέων.

ΕΛΑΙΟ ΚΑΝΝΑΒΙΔΙΟΛΗΣ CBD ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Το έλαιο CBD προέρχεται από το φυτό κάνναβης. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη μαριχουάνα, η οποία περιέχει υψηλά επίπεδα τετραϋδροκανναβινόλης (THC), το έλαιο CBD πρέπει να έχει περιεκτικότητα σε THC 0,3 τοις εκατό ή λιγότερο, επομένως δεν θα κάνει το σκυλί σας υψηλό … αλλά μπορεί να του προσφέρει σημαντική ανακούφιση από τον πόνο.

Το φυτό κάνναβης περιέχει πολλές διαφορετικές χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένου του ελαίου CBD. Οι άνθρωποι και οι σκύλοι έχουν συγκεκριμένες θέσεις υποδοχέων κανναβινοειδών στο σώμα και όταν ταΐζετε αυτούς τους υποδοχείς υπάρχουν σημαντικά οφέλη.

Πολλά κανναβινοειδή, συμπεριλαμβανομένου του ελαίου CBD, έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Μελέτες έχουν βρει ότι το έλαιο CBD μπορεί:

 • Μείωση της χρόνιας φλεγμονής
 • Μειώση του πόνου
 • Αποτροπή πρόωρης γήρανσης λόγω του οξειδωτικού στρες

Δίνοντας στο σκύλο σας CBD

Αγοράστε ένα ποιοτικό έλαιο κανναβιδιόλης CBD και χρησιμοποιήστε περιεκτικότητα 500 mg ή 1000 mg.

Πόσο πρέπει να δώσετε στον σκύλο σας; Κάθε προϊόν είναι διαφορετικό. Και τα μεμονωμένα σκυλιά έχουν διαφορετικούς υποδοχείς κανναβινοειδών, επομένως η απόκρισή τους μπορεί να ποικίλλει. Έτσι, γενικά… ακολουθήστε τις οδηγίες δοσολογίας του κατασκευαστή. Αλλά πάντα ξεκινήστε από το κάτω άκρο και αυξήστε σταδιακά μέχρι να βρείτε τη δόση που λειτουργεί για το σκύλο σας.

Ως μπόνους… Το έλαιο κανναβιδιόλης CBD είναι επίσης καλό για τη διαχείριση των επιληπτικών κρίσεων, του άγχους, ακόμη και για την καταπολέμηση του καρκίνου!

4. ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΚΥΛΟΥ

Εκτός από τις παραπάνω επιλογές θεραπείας, μπορεί επίσης να θέλετε να δοκιμάσετε ένα βοήθημα κινητικότητας.

Εξοπλίστε το σκυλί σας με αναπηρικό καροτσάκι ή στήριγμα πλάτης για να το βοηθήσετε να κυκλοφορεί. Τα ορθοπεδικά σιδεράκια για σκύλους τα βοηθούν να ανακτήσουν την αίσθηση της ανεξαρτησίας τους. Αποτελούν επίσης μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση σε ακριβές χειρουργικές επεμβάσεις.

Ένα σαμαράκι μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμο για το κατοικίδιο ζώο σας. Χρησιμοποιήστε αυτά για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να ανέβει στον επάνω όροφο, να μπει στο αυτοκίνητο ή κατά την πλοήγηση σε ανώμαλο έδαφος. Ένα λουρί προκαλεί πρόσθετη πίεση στο λαιμό του σκύλου σας, προκαλώντας περαιτέρω ενόχληση στη σπονδυλική στήλη. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σαμαράκι γύρω από τα πίσω πόδια του για καλύτερη στήριξη.

Η Νόσος Μεσοσπονδύλιου Δίσκου σκύλου μπορεί να περιορίσει την ικανότητα του σκύλου σας να κάνει όλα όσα λατρεύουν να κάνουν οι σκύλοι – από το να κυνηγούν σκίουρους μέχρι να κυνηγούν την ουρά τους. Ο συνδυασμός φυσικών συμπληρωμάτων, θεραπείας και βοηθημάτων κινητικότητας θα βοηθήσει στην ανώδυνη επούλωση. Η χειρουργική επέμβαση και τα συνταγογραφούμενα παυσίπονα δεν χρειάζεται να είναι η βασική λύση.

Πηγές:  

https://www.dogsnaturallymagazine.com/managing-ivdd-and-back-pain-in-dogs-naturally/

https://www.dogsnaturallymagazine.com/6-natural-joint-supplements-for-dogs/

Αναφορές:

Knott L et al. Regulation of osteoarthritis by omega-3 (n-3) polyunsaturated fatty acids in a naturally occurring model of diseaseOsteoarthritis and Cartilage. 1 Sep 2011;19(9):1150-7.

Awad AS. Effect of combined treatment with curcumin and candesartan on ischemic brain damage in miceJ Stroke Cerebrovasc Dis. 2011 Nov;20(6):541-8.

Kohli K et al. Curcumin: A natural antiinflammatory agentIndian Journal of Pharmacology. 2005;37(3):141-7.

Joaquim JG, Luna SP, Brondani JT, Torelli SR, Rahal SC, de Paula Freitas F. Comparison of decompressive surgery, electroacupuncture, and decompressive surgery followed by electroacupuncture for the treatment of dogs with intervertebral disk disease with long-standing severe neurologic deficitsJ Am Vet Med Assoc. 2010 Jun 1;236(11):1225-9.

Silva NEOF, Luna SPL, Joaquim JGF, Coutinho HD, Possebon FS. Effect of acupuncture on pain and quality of life in canine neurological and musculoskeletal diseasesCan Vet J. 2017;58(9):941-951.

Μοιράσου το άρθρο


προστέθηκε στο καλάθι σας.
Ταμείο