ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ! ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΑΙΤΙΕΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ! ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΑΙΤΙΕΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ!

Περίπου 1 στα 4 σκυλιά θα αναπτύξουν νεοπλασία, η οποία αναφέρεται σε ανεξέλεγκτη, ανώμαλη ανάπτυξη κυττάρων ή ιστών, κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τα κακοήθη νεοπλάσματα είναι «καρκίνος». Σχεδόν οι μισοί σκύλοι ηλικίας άνω των 10 ετών θα αναπτύξουν καρκίνο, ο οποίος εμφανίζεται σε σκύλους με τον ίδιο ρυθμό όπως και στους ανθρώπους.

Ακόμα κι αν δεν παρατηρήσετε συγκεκριμένα σημάδια καρκίνου, όπως οίδημα στην κοιλιά ή ξαφνικές αλλαγές στο βάρος, τα σκυλιά θα πρέπει να αξιολογούνται για καρκίνο κατά την ετήσια κτηνιατρική επίσκεψή τους – και δύο φορές το χρόνο εάν ο σκύλος σας είναι ηλικιωμένος. Το υπερβολικό βάρος, η έκθεση σε τοξίνες και μια φλεγμονώδης ή/και χαμηλής ποιότητας μην ισορροπημένη διατροφή συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων συντελεστών εμφάνισης καρκίνου στα κατοικίδια ζώα.

Εάν ο σκύλος σας έχει διαγνωστεί με καρκίνο ή ανησυχείτε για τη μελλοντική υγεία του κατοικίδιου ζώου σας και θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου όσο το δυνατόν περισσότερο, συνεργαστείτε με έναν ολοκληρωμένο ή ολιστικό κτηνίατρο ή / και έναν ολοκληρωμένο κτηνιατρικό ογκολόγο.

Ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα του κατοικίδιου ζώου σας μπορεί να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα, επειδή μεταλλάσσονται συνεχώς, μπορούν να κατακλύσουν την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να τα καταπολεμήσει. Ο καρκίνος χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει μια ασθένεια, αλλά στην πραγματικότητα αναφέρεται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους, όπως:

 • Καρκίνωμα, το οποίο ξεκινά σε ιστούς που καλύπτουν εσωτερικά όργανα
 • Σάρκωμα, το οποίο υπάρχει σε οστά, χόνδρους, λίπος, μυς, αιμοφόρα αγγεία ή συνδετικό ιστό
 • Λευχαιμία, η οποία ξεκινά στον ιστό που σχηματίζει αίμα
 • Λέμφωμα, το οποίο ξεκινά στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ!

Επιλέξτε για τον σκύλο σας κορυφαίας ποιότητας τροφές ήπια μαγειρεμένες με φρέσκο κρέας και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Συνδυάστε τες με πολύτιμα συμπληρώματα διατροφής και ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ καλύτερα από ποτέ!

Σημάδια και συμπτώματα ύπαρξης καρκίνου στους σκύλους

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων δεν θέλουν καν να σκεφτούν για τον καρκίνο, αλλά η γνώση των πιθανών σημαδιών και συμπτωμάτων είναι σημαντική, ώστε να μπορείτε να δείτε τον κτηνίατρό σας αμέσως. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Κοιλιακό πρήξιμο
 • Αιμορραγία από το στόμα, τη μύτη ή άλλα ανοίγματα του σώματος
 • Δυσκολία αναπνοής
 • Δυσκολία στο φαγητό
 • Εξόγκωμα, εξογκώματα ή αποχρωματισμένο δέρμα
 • Μη θεραπευτικές πληγές
 • Επίμονη διάρροια ή έμετος
 • Ξαφνικές αλλαγές στο βάρος
 • Ανεξήγητο πρήξιμο, θερμότητα, πόνος ή χωλότητα
 • Ορατή μάζα ή όγκος
 • Ξηρός βήχας
 • Πρησμένοι λεμφαδένες
 • Ανεξήγητη κακή αναπνοή ή άλλη μυρωδιά
 • Μειωμένη αντοχή
 • Έλλειψη ενδιαφέροντος για σωματικές δραστηριότητες

Ακόμα κι αν δεν παρατηρήσετε κανένα από αυτά τα συγκεκριμένα συμπτώματα, τα σκυλιά θα πρέπει να αξιολογούνται για καρκίνο κατά την ετήσια κτηνιατρική επίσκεψή τους – και δύο φορές το χρόνο εάν ο σκύλος σας είναι ηλικιωμένος. Οι εξετάσεις αίματος και ούρων, μαζί με φυσικές εξετάσεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση καρκίνου, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου ένας σκύλος δεν φαίνεται ή αισθάνεται άρρωστος.

Για παράδειγμα, μια δοκιμασία ούρων γνωστή ως CADET (CAncer DETection) BRAF Mutation Detection Assay μπορεί να ανιχνεύσει καρκίνο της ουροδόχου κύστης με μόλις 10 καρκινικά κύτταρα στα ούρα, καθιστώντας το χρήσιμο για έγκαιρη ανίχνευση, μήνες πριν εμφανιστούν τα κλινικά συμπτώματα.

Κορυφαίες αιτίες καρκίνου σε σκύλους

Πολλές φορές η αιτία ενός συγκεκριμένου καρκίνου είναι άγνωστη, αλλά ο τρόπος ζωής και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι γνωστοί παράγοντες κινδύνου για καρκίνο σε πολλές περιπτώσεις. Η παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος στα κατοικίδια ζώα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καθώς το σωματικό λίπος παράγει φλεγμονή που μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη όγκων. Η διατροφή είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας, καθώς μια φλεγμονώδης δίαιτα, όπως οι κροκέτες με υπερβολικό άμυλο ή άλλες πολύ επεξεργασμένες τροφές για κατοικίδια, θα τροφοδοτήσει τον καρκίνο στο σώμα.

Για να βοηθήσετε το σκυλί σας να αποφύγει τον καρκίνο, είναι σημαντικό να τροφοδοτήσετε μια ποιοτική μαγειρευτή ή ωμή αντιφλεγμονώδη, χαμηλή γλυκαιμική διατροφή με φυσικά συστατικά και φρέσκο κρέας, μαζί με ευεργετικά πρόσθετα και συμπληρώματα, όπως τα παρακάτω: 

 • Προβιοτικά και πρεβιοτικά
 • Σούπερ πράσινα τρόφιμα
 • Φαρμακευτικά μανιτάρια
 • Blueberries και μπρόκολο
 • Πεπτικά ένζυμα
 • Πράσινο τσάι χωρίς καφεΐνη
 • Κουρκουμάς / κουρκουμίνη
 • Λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση

Η υπερέκθεση σε τοξίνες, συμπεριλαμβανομένων φυτοφαρμάκων όπως αντιπαρασιτικών κατά ψύλλων και κροτώνων, χημικών ουσιών στο γκαζόν, επιβραδυντικών φλόγας, περιττών εμβολιασμών και καπνού τσιγάρων, μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Το χρονοδιάγραμμα της στείρωσης έχει επίσης σημασία και προτείνω να αναζητήσετε εναλλακτικούς τρόπους αποστείρωσης του κατοικίδιου ζώου σας χωρίς να διαταράξετε τη σημαντική ισορροπία ορμονών του για αυτόν τον λόγο.

Η ηλικία είναι επίσης ένας παράγοντας, με τον μεγαλύτερο καρκίνο να αναπτύσσεται αργότερα στη ζωή. Ωστόσο, ορισμένοι καρκίνοι, συμπεριλαμβανομένου του οστεοσαρκώματος, ενός επιθετικού καρκίνου των οστών που συνήθως εισβάλλει στα μακρά οστά σκύλων μεγάλων και γιγάντιων φυλών, μπορεί να αναπτυχθούν σε νεαρή ηλικία. Ορισμένες φυλές σκύλων τείνουν επίσης να έχουν υψηλότερους κινδύνους καρκίνου, όπως τα Golden Retriever, οι οποίοι διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο για λέμφωμα.

Διαθέσιμες θεραπείες για τον καρκίνο σκύλου

Η συμβατική θεραπεία καρκίνου για σκύλους αποτελείται από χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και ανοσοθεραπείες, οι οποίες συνήθως διαχειρίζονται από κτηνιατρικό ογκολόγο. Σε ορισμένες πειραματικές περιπτώσεις, οι κτηνιατρικοί ογκολόγοι συνεργάστηκαν με ανθρώπινους ογκολόγους για τη θεραπεία του καρκίνου του σκύλου, με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Όπως ανέφερε το «The Bark».

«Στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ο Ντέιβις, ο ανθρώπινος ογκολόγος Robert Canter και ο κτηνιατρικός ογκολόγος Michael Kent ξεκίνησαν μια κλινική δοκιμή ανοσοθεραπείας για να δοκιμάσουν τη θεωρία τους ότι τα κύτταρα ΝΚ (φυσικοί δολοφόνοι/natural killers) θα επιτεθούν σε καρκινικά κύτταρα και θα σταματήσουν να δημιουργούν νέους όγκους.

Τον Ιούνιο του 2020, ένα σοκολατί Labrador που ονομάστηκε Τζόσι με στοματικό μελάνωμα, στο οποίο είχε δοθεί δύο έως τέσσερις μήνες για να ζήσει εγχύθηκε με κύτταρα ΝΚ από ένα υγιές σκυλί. Ενώ είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η θεωρία θα διατηρηθεί, έξι μήνες αργότερα, η Τζόσι επέστρεψε κάνοντας αυτό που της άρεσε: ανακτώντας τις πάπιες.”

Ωστόσο, προτείνω επίσης να συμβουλευτείτε έναν ολοκληρωμένο κτηνίατρο που μπορεί να σας συμβουλεύσει για συμπληρωματικές θεραπείες που μπορεί να ωφελήσουν το κατοικίδιο ζώο σας, όπως θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο, θεραπεία με αντιοξειδωτικά IV, φαρμακευτικά μανιτάρια και άλλες φυσικές ουσίες, μαζί με διατροφικές και στοχευμένες αλλαγές.

Η μετάβαση του κατοικίδιου ζώου σας σε μια μαγειρευτή ή ωμή, βιολογικά κατάλληλη, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, υγιή λίπη και λιπαρά οξέα και εξαιρετικά χαμηλούς υδατάνθρακες διατροφή είναι ένα κρίσιμο κομμάτι ενός πρωτοκόλλου πρόληψης μέχρι και αντιμετώπισης του καρκίνου διατροφικά. Ο ψηφιακός σκηνοθέτης Rodney Habib και εγώ επίσης δημιουργήσαμε ένα ντοκιμαντέρ για τη χρήση μιας κετογονικής δίαιτας ως μια βαθιά μεταβολική στρατηγική για να επιβραδύνουμε ή να σταματήσουμε τους επιθετικούς καρκίνους σκύλου.

Εάν ο σκύλος σας διαγνωστεί με καρκίνο ή ανησυχείτε για τη μελλοντική υγεία του κατοικίδιου ζώου σας και θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου όσο το δυνατόν περισσότερο, συνεργαστείτε με έναν ολοκληρωμένο ή ολιστικό κτηνίατρο ή / και έναν ολοκληρωμένο κτηνιατρικό ογκολόγο, όπως έχουν οι περισσότεροι συμβατικοί κτηνίατροι πολύ περιορισμένες γνώσεις σχετικά με τη χρήση στοχευμένης διατροφής, συμπληρωμάτων και άλλων εναλλακτικών θεραπειών για τον καρκίνο. Εάν δεν υπάρχει τέτοιος κτηνίατρος στην περιοχή σας, ορισμένοι μπορεί να προσφέρουν τηλεφωνικές ή online συμβουλές ακόμα και από το εξωτερικό για να βοηθήσουν στην καθοδήγηση της θεραπείας του σκύλου σας.

https://www.youtube.com/watch?v=txicqTZB2xI&t=25s

Πηγή:

https://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2021/06/25/canine-malignant-tumors.aspx?ui=cd24c71021a25c12d1bead0f53d4a58aa307beb1f8e3bc7b4c5598e87ccd06b8&sd=20161202&cid_source=petsnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20210625Z2&mid=DM909540&rid=1191776697

Μοιράσου το άρθρο


προστέθηκε στο καλάθι σας.
Ταμείο