ΑΥΓΟ ΣΕ ΣΚΥΛΟ! ΩΜΟ Η ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ? ΟΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ!

Το αυγό είναι ένα ολοκληρωμένο και θρεπτικό τρόφιμο! Πόσο ασφαλή και θρεπτικά είναι τα αυγά για τον οργανισμό του σκύλου σας? Μάθετε όλα τα οφέλη για το αυγό σε σκύλο και αν μπορείτε να του το δίνετε ωμό ή μαγειρεμένο.

Κάνει να δώσω στον σκύλο μου αυγό? Πόσα αυγά μπορεί να τρώει ο σκύλος μου? Πόσο συχνά μπορώ να ταΐζω αυγά στον σκύλο μου? Πως πρέπει να δώσω το αυγό στον σκύλο μου, ωμό ή μαγειρεμένο? Βελτιώνει το αυγό το τρίχωμα των σκύλων? Είναι τα αυγά υψηλά σε χοληστερίνη? Έχουν τα αυγά σαλμονέλα? Μπορώ να δίνω στον σκύλο μου και το τσόφλι του αυγού? Είναι τα αυγά ελευθέρας βοσκής καλύτερα και για τον σκύλο μου? Δίνουμε αυγό στον σκύλο? Είναι το ολόκληρο αυγό τροφή με ασβέστιο για σκύλους?

Υπάρχουν πολλοί μύθοι και παρανοήσεις σχετικά με την ωμοφαγία και τα αυγά για σκύλους!

Μερικοί λένε ότι τα αυγά είναι πολύ υψηλά σε χοληστερόλη… ή ανησυχούν ότι ενέχουν κίνδυνο σαλμονέλας και θα προκαλέσουν ανεπάρκεια βιοτίνης…

Ποια είναι όμως η αλήθεια σχετικά με τα αυγά για σκύλους?

Τα αυγά είναι μια φτηνή και ασφαλής πηγή ωμού φαγητού για το σκυλί σας. Και είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και θρεπτικά γεύματα που μπορείτε να επιλέξετε για αυτόν όπως είναι και για εσάς!

Ας δούμε λοιπόν τα γεγονότα γύρω από την απάντηση στο “Μπορούν τα σκυλιά να τρώνε αυγά;”

Δώστε στον σκύλο σας την ευκαιρία να απολαύσει φρέσκες, θρεπτικές και εύπεπτες τροφές που ενισχύουν την υγεία του! Σας παραδίδουμε τις καλύτερες!

Οι ανησυχίες για την υγεία και τα γεγονότα σχετικά με τη διατροφή αυγών σε σκύλους

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις πιο κοινές ανησυχίες και τα οφέλη για την υγεία από τη σίτιση των αυγών στον σκύλο σας. Για να αισθάνεστε σίγουροι ότι ενισχύετε τη διατροφή και την υγεία του όταν του τα δίνετε.

Τα αυγά είναι μια πλήρης πηγή τροφής για σκύλους

Τα αυγά είναι μια σημαντική πηγή διατροφής και όχι μόνο για εκείνους που τα τρώνε, αλλά και για τον νεοσσό που ζει μέσα σε αυτό. Τα αυγά περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη ενός νέου κοτόπουλου.

Και γι’ αυτό τα αυγά είναι επίσης μια από τις πληρέστερες πηγές αμινοξέων, τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης. Έτσι, η διατροφή τους στο σκυλί σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης του. Τα αυγά αποτελούν ένα εξαιρετικό φυσικό και αγνό συμπλήρωμα διατροφής για τον σκύλο σας!

Τα αυγά παρέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για σκύλους όπως βιταμίνες και μέταλλα!

Εκτός από τις πρωτεΐνες, η σίτιση αυγών στο σκυλί σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να του προσφέρετε μια σειρά από σημαντική διατροφική υποστήριξη. Παρέχουν πολλά βασικά συστατικά διατροφής, όπως:

 1. Βιταμίνη Α
 2. Ριβοφλαβίνη
 3. Φολικό
 4. Βιταμίνη Β12
 5. Σίδηρο
 6. Σελήνιο
 7. Λιπαρά οξέα

Τα ασπράδια των αυγών περιέχουν αναστολείς ενζύμων

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι ανησυχούν για τη διατροφή των αυγών οφείλεται στο ασπράδι των αυγών. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ασπράδια αυγών περιέχουν αναστολείς ενζύμων. Και η ανησυχία είναι ότι μπορούν να επηρεάσουν την πέψη, ειδικά σε κουτάβια και ηλικιωμένους σκύλους.

Αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό σημαίνει μόνο ότι τα αυγά δεν πρέπει να είναι το βασικό στοιχείο της διατροφής του σκύλου σας. Εάν του προσφέρετε μια καλά ισορροπημένη και φρέσκια διατροφή δεν θα τον θέσετε σε κανέναν κίνδυνο.

Στην πραγματικότητα, είναι απολύτως ασφαλές να ταΐζετε αρκετά αυγά την εβδομάδα στον μέσο σκύλο. Μπορείτε να ξεκινήσετε τροφοδοτώντας το σκυλί σας με ένα μόνο αυγό. Εάν δεν βλέπετε ενδείξεις διαταραχής του πεπτικού συστήματος, τότε δεν θα έπρεπε να έχει κανένα πρόβλημα με την τακτική προσθήκη περισσότερων αυγών ως μέρος της διατροφής του.

Το μαγείρεμα του ασπραδιού θα βοηθήσει στην αποφυγή αυτού του προβλήματος… αλλά το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής θα χαθεί. Γι’ αυτό προσπαθήστε αν μπορείτε να δίνετε ποιοτικό ιδανικά ωμό αυγό ή μαγειρεμένο σε σκύλο καλύτερα ελευθέρας βοσκής), άρα και πολύ πιο θρεπτικά!

Η διατροφή των ασπραδιών των αυγών προκαλεί ανεπάρκεια βιοτίνης σε σκύλους?

Τα ασπράδια των αυγών περιέχουν αβιδίνη, έναν αναστολέα της βιοτίνης. Η βιοτίνη είναι μία από τις βιταμίνες Β. Είναι σημαντική για την κυτταρική ανάπτυξη του σκύλου σας, τον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων και το υγιές δέρμα και τρίχωμά του.

Ωστόσο, οι ανεπάρκειες βιοτίνης είναι αρκετά σπάνιες. Και θα χρειαζόταν να ταΐζουμε τον σκύλο μας με μια μεγάλη ποσότητα ασπραδιών αυγών για να δημιουργήσουμε τέτοια ανεπάρκεια.

Οι κρόκοι των αυγών έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιοτίνη, οπότε όσο τροφοδοτείτε ολόκληρο το αυγό στον σκύλο σας, υπάρχουν λίγες ανησυχίες. Όταν ταΐζετε μια πλήρη φρέσκια διατροφή υπάρχουν και άλλες καλές πηγές βιοτίνης στη διατροφή του. Το συκώτι είναι επίσης μια ιδιαίτερα καλή πηγή βιοτίνης για τον σκύλο σας!

Και πάλι, το μαγείρεμα του ασπραδιού θα εξαλείψει αυτόν τον πιθανό κίνδυνο, αλλά το σκυλί σας θα χάσει μεγάλο μέρος της θρεπτικής αξίας του. Είναι βέβαια προτιμότερο να δίνετε σε σκύλο αντί για ωμό έστω μαγειρεμένο αυγό από το να μην του το δίνετε καθόλου! Και πάλι θα λάβει ο οργανισμός του αρκετά θρεπτικά συστατικά, αν και μειωμένα σε σύγκριση με τα ωμά αυγά.

Δεν υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας για τα αυγά σε σκύλους?

Ο σκύλος σας είναι πραγματικά καλά εξοπλισμένος για να χειριστεί τα βακτήρια στις ωμές τροφές του.

Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που θέλετε να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε τα αυγά σας για να διατηρήσετε τα επίπεδα των βακτηρίων (όπως η σαλμονέλα) σε κανονικό επίπεδο.

Η υγεία της κότας που γεννά τα αυγά είναι πολύ σημαντική. Στην ιδανική περίπτωση θέλετε να ταΐσετε τα αυγά του σκύλου σας από βιολογικά, υγιή κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής.

Τροφοδοτώντας αυγά υψηλής ποιότητας μαζί με σωστή αποθήκευση και διατηρώντας τα αυγά δροσερά, θα διατηρήσετε τα βακτήρια σε διαχειρίσιμο επίπεδο.

Δώστε ολόκληρο το αυγό στον σκύλο σας! Μην ξεχνάτε τα τσόφλια!

Εντάξει, οπότε τώρα είμαι σίγουρος ότι βλέπετε γιατί η διατροφή των αυγών στον σκύλο σας είναι μια υπέροχη ιδέα! Και έχουμε συζητήσει τη σίτιση ολόκληρου του αυγού και γιατί τα ασπράδια αυγών πρέπει να προορίζονται μόνο για ανθρώπους, όχι για σκύλους. Είτε λοιπόν δίνετε σε σκύλο ωμό ή μαγειρεμένο αυγό, φροντίστε να είναι ολόκληρο!

Αλλά όταν λέω ολόκληρο το αυγό, εννοώ πραγματικά ολόκληρο το αυγό!

Τσόφλι αυγού για σκύλους

Η σίτιση του σκύλου σας με ένα ολόκληρο ραγισμένο αυγό περιλαμβάνει και το τσόφλι του. Ναι, το διάβασες σωστά! Αυτό προσφέρει μια σχεδόν πλήρη πηγή τροφίμων. Και τα τσόφλια μπορούν επίσης να είναι πολύτιμα για σκύλους που έχουν δυσκολία στην κατανάλωση ωμών και ποιοτικών οστών ώστε να λαμβάνουν τα απαραίτητο για τον οργανισμό τους ασβέστιο. Ή μπορείτε να στεγνώσετε, αποξηράνετε στο ψυγείο με την βοήθεια της ψύξης για λίγες ημέρες (μόνο για βιολογικά αυγά), ψήσετε σε φούρνο ή βράσετε σε νερό για λίγα λεπτά τα τσόφλια του αυγού για να τα ταΐσετε αργότερα στον σκύλο σας. Μην ξεχάσετε να τα αλέσετε μετά σε ένα καθαρό μύλο καφέ ή μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη ώστε να μπορούν να καταναλωθούν ευκολότερα από την σκύλο σας και να υπάρξει καλύτερη αφομοίωση ασβεστίου. Στη συνέχεια, μπορείτε να πασπαλίζετε τη σκόνη στο επόμενο γεύμα του σκύλου σας για να το ενισχύσετε!

Υπολογίστε ότι για κάθε 500 γραμμάρια αληθινής τροφής για σκύλους (ωμής ή ελαφρώς μαγειρεμένης) χωρίς κόκαλα και συμπλήρωμα ασβεστίου, θα χρειαστείτε 3/4 κουταλάκι του γλυκού με σκόνη από τσόφλι αυγού. (για σκύλο βάρους 20 κιλών)

Μεμβράνη σε τσόφλι αυγού για σκύλους

Γνωρίζατε πως μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τις αρθρώσεις του σκύλου σας?

«Ένα αυγό είναι γνωστό ότι είναι μια θρεπτική δύναμη, γεμάτη πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα τόσο στον κρόκο όσο και στο ασπράδι, αλλά και η μεμβράνη που περιβάλλει ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο μπορεί να έχει ακόμη πιο εκπληκτικές ιδιότητες που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία και την ευεξία». – The Alternative Daily

Τι είναι η μεμβράνη από το τσόφλι των αυγών;

Το πιο ενοχλητικό μέρος του αυγού όταν προσπαθείτε να το ξεφλουδίσετε, φυσικά! Η ελαστική μεμβράνη, η οποία μπορεί στην πραγματικότητα να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τον σκύλο σας σύμφωνα με τους ερευνητές και τις μελέτες τους.

«Μια μελέτη του 2009 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Interventions in Aging διαπίστωσε ότι ένα συμπλήρωμα φυσικής μεμβράνης από τσόφλι αυγών ήταν αποτελεσματικό για τη μείωση του πόνου στο γόνατο και της δυσκαμψίας που σχετίζεται με την πάθηση χωρίς να προκαλέσει παρενέργειες που είναι γνωστό ότι προκύπτουν από μακροχρόνια χρήση παραδοσιακών θεραπειών. , όπως μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. ” – Livestrong.com

Ωστόσο, αυτή η μεμβράνη αυγού για σκύλους πρέπει να προσφέρεται ωμή και όχι στο στάδιο βρασμού, καθώς η θερμότητα μπορεί να καταστρέψει τις ευεργετικές της ιδιότητες.

«Οι μεμβράνες των αυγών περιέχουν ουσίες με γνωστά οφέλη για την υγεία των αρθρώσεων, όπως γλυκοζαμίνη, υαλουρονικό οξύ, χονδροϊτίνη και κολλαγόνο.» – δημοσιεύθηκε στο Insider Health, Φεβρουάριος 2011.

Για να ενισχυθεί περαιτέρω το εγώ της μεμβράνης από τσόφλι αυγού, σύμφωνα με την καταξιωμένη κτηνίατρο και επιστήμονα Dr Karen Becker, η μεμβράνη από τσόφλι αυγού για σκύλους περιέχει έναν αριθμό φυσικών ουσιών για τα κατοικίδια σήμερα, όπως:

 1. Κολλαγόνο για σκύλους – Μια ινώδης πρωτεΐνη που υποστηρίζει τη δύναμη και την ελαστικότητα του χόνδρου και του συνδετικού ιστού του σκύλου.
 2. Ελαστίνη για σκύλους – Μια πρωτεΐνη που υποστηρίζει την υγεία του δέρματος, των καρδιαγγειακών, του χόνδρου και της σπονδυλικής στήλης του σκύλου. Η ελαστίνη δίνει στους ιστούς την ελαστική ένταση και την ικανότητα να ξαναρχίσει το σχήμα της μετά το τέντωμα.
 3. Δεσμοσίνη και ισσοσμοσίνη – Δύο ελάχιστα γνωστά αμινοξέα που είναι υπεύθυνα για τις ελαστικές ή ελαστικές ιδιότητες της ελαστίνης.
 4. Γλυκοζαμινογλυκάνες (GAGs) – Περιλαμβάνει γλυκοζαμίνη, χονδροϊτίνη και υαλουρονικό οξύ για σκύλους – ζωτικούς πολυσακχαρίτες που είναι δομικά συστατικά του συνδετικού ιστού, των διάμεσων υγρών και της σκελετικής δομής.
 5. Μετασχηματισμός αυξητικού παράγοντα-β – Μια πρωτεΐνη που παίζει καθοριστικό ρόλο στην κυτταρική διαφοροποίηση και την ανοσολογική λειτουργία του σκύλου.

Το δύσκολο μέρος φυσικά είναι το ξεφλούδισμα της μεμβράνης αυγού μακριά από το τσόφλι του. Σπάστε το βιολογικό αυγό από τον τοπικό αγρότη σας, χρησιμοποιήστε το ως συνήθως και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να ξεφλουδίσετε τη λευκή ελαστική μεμβράνη που μοιάζει με το δέρμα μακριά από το τσόφλι του αυγού. Στη συνέχεια, το ταΐζετε απευθείας στον σκύλο ή την γάτα σας ή το προσθέτετε στο φαγητό τους!

Το ξεφλούδισμα μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην αρχή, αλλά με λίγη πρακτική, μπορείτε να μετατρέψετε αυτό που κανονικά πηγαίνει στα σκουπίδια σας σε ένα εξαιρετικά θρεπτικό φυσικό συμπλήρωμα διατροφής για τον σκύλο ή την γάτα σας.

Ήρθε η ώρα να προσθέσετε τα αυγά στην διατροφή των κατοικίδιων σας!

Τα αυγά είναι φθηνά, εύκολα λαμβανόμενα και μια εξαιρετική πηγή διατροφής για το σκυλί σας. Τα συνολικά οφέλη για την υγεία ξεπερνούν σίγουρα τους κινδύνους.

Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πολλά αυγά ψεκάζονται με μια χημική ουσία για να φαίνονται λαμπερά… γι’ αυτό είναι καλύτερο να αγοράσετε τα αυγά που επιλέγετε να είναι βιολογικά και ελευθέρας βοσκής (ειδικά εφόσον θα τα ταΐσετε ωμά στον σκύλο σας).

Και με την σίτιση του σκύλου σας με ολόκληρα αυγά, σύμφωνα με τη φύση, θα εξουδετερώσετε τυχόν επιβλαβείς διατροφικές ανισορροπίες.

Επομένως, δοκιμάστε να δίνετε στο σκυλί σας μερικά αυγά την εβδομάδα και θα δείτε καλύτερη υγεία, μέσα και έξω. Και την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον να ρωτάει, “Μπορούν τα σκυλιά να τρώνε αυγά;”, μπορείτε να μοιραστείτε με σιγουριά όλους τους λόγους για τους οποίους όχι μόνο μπορούν αλλά και έχουν ανάγκη ώστε να ενισχυθεί η διατροφή και ευζωία τους, όπως τους αξίζει!

Πηγές:

DOGSNATURALLYMAGAZINE.COM

PLANETPAWS.CA

HEALTHYPETS.MERCOLA.COM

https://dogger.gr/wp-content/uploads/2022/07/dogger-logo-small.png
Θα μας βρείτε εδώ
Ζωοδόχου Πηγής 11 Χαλάνδρι ΤΚ 15231
19ης Μαΐου 1, Κατερίνη, ΤΚ 60100
215 215 9141
Δευτέρα-Σάββατο: 9.00 - 18.00
Φόρμα επικοινωνίας